ПИСАНЕТО НА ЕВРОПРОЕКТ Е ЛЕСНА РАБОТА

И нека започнем…

Вашият коментар

За да спечелите от лотарията, трябва да имате не само огромен късмет, но и да сте си купили лотариен билет. Да получите одобрение за проект е доста по-сложна задача, но за сметка на това пък, шанса да спечелите е много по-голям. Ние успяхме. Съвсем-микро предприятие, само с 6 души персонал, успяхме, защото повярвахме, че можем и съм сигурна, че и Вие ще успеете.

Как ще го направите ли? В тази книга ще намерите много полезна информация, която ще Ви бъде добър помощник при писането на Вашият проект.

Ръководството е за предназначено за всички мои колеги, мениджъри, които не само искат, но и успешно носят по десет дини под мишница и които не могат да си позволят ползването на професионален консултант, но това не ги спира да търсят всевъзможни варианти за повишаване конкурентоспособността на управляваните от тях предприятия. Признат е ината на българският предприемач да работи напук в тази сложна бизнес среда и да бъде едновременно и управител, и счетоводител и работник в своята фирма. Безспорно са налице много причини като : несигурност, неяснота, огромен куп от документи и изисквания и изключително неприятното впечатление останало след последната “Технологична модернизация”, които все още колебаят много колеги в решението им да кандидатстват. Въпреки всичко обаче, сега, след като вече проектът ни е не само одобрен, но и успешно приключил, с ръка на сърцето мога да кажа, че писането и управлението на проект не е трудна задача и е напълно по силите на всеки, който не се отказва и с желание се впуска в подобно предизвикателство, което може да му донесе само позитиви.

Ние чакахме и почти в края на изминалият вече програмен период откриха процедурата, която напълно удовлетворяваше нашите очаквания и най-вече големият процент на безвъзмездна помощ, която бе предвидена за микропредприятия: цели 90%. Много консултанти и специалисти, работещи в тази сфера ни отсъдиха нулев шанс на успех, още повече, че ставаше въпрос за доказване на иновативност, което според тях бе загубена кауза. Всички консултанти, към които се обърнах отказаха да работят с нас, поради същата причина и според които щяхме да отпаднем още на първия етап на проверка за административно съответствие с процедурата. Е, ние обаче не се отказахме и спечелихме. Така ще направите и Вие, а аз максимално ще Ви улесня, защото в книгата съм приложила нещо много ценно: попълнен и одобрен формурян и бюджет. Според мен това са най-важните документи, които ще са Ви помощници при писането на Вашето проектно предложение, а отговори на повечето въпроси ще намерите в книгата Писането на европроект е лесна работа! Можете да направите поръчка за доставка тук

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s