ПИСАНЕТО НА ЕВРОПРОЕКТ Е ЛЕСНА РАБОТА

ИНОВАЦИИ

Вашият коментар

Всеки харесва иновациите и се стреми да ги притежава. Производителите на смартфони, телевизори и компютри почти ежедневно ни заливат с купища нови предложения, всяко превъзхождащо конкурентното, с редица благини и полезни модификации. Телефоните отдавна не са просто устройства, с които можем да провеждаме разговори. Освен това, те са и фото- и видео-камери, компютри, геймърски конзоли, органайзери и какво ли още не… Скоро ми показаха приложение за мобилни телефони, което измерваше телесна температура и бях много радостна, не само защото термометърът ми бе развален, но и защото открих още един възможен вариант за употреба на това вълшебно апаратче.

Това са иновациите: решения в резултат на новаторска дейност, с практическо приложение, носещи успех, чиято основна задача е да бъдат полезни в ежедневието на човека.

Дефинициите, които Управляващият орган възприема  за тях:

-Продукт (стока, услуга): който е нов за кандидата или е значително усъвършенстван по отношение на неговите характеристики ли предвиждана употреба- посоченото включва съществени подобрения в техническите параметри, компонентите и материалите, вградения софтуер, степента на удобство при ползване или някакви други функционални характеристики. Иновативният продукт може да представлява както краен продукт за продажба на трети лица, така и база за производство на други стоки или представяне на услуги.

Какво ще внедрявате: продукт (стока, услуга) или процес? Нека кажем по няколко думи за тях, ако все още не сте избрали.

Подробно описание на иновациите, изискванията на Управляващия орган и начина за патентоване съгласно действащото законодателство, както и възможностите за доказване на иновативност и собствена разработка, ще откриете в книгата „Писането на европроект е лесна работа! Можете да направите поръчка за доставка тук

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s